Spotless/5

Spotless - beeld- en kleursturende software - maakt het mogelijk steunkleuren te drukken zonder gebruik te maken van steunkleuren. Spotless maakt gebruik van de Staccato rastertechnologie en biedt de voordelen van steunkleuren zonder gebruik te hoeven maken van Pantone inkten of een extra drukgang. Het levert strakke, heldere en stabiele kleuren met gammawaarden die hoger liggen dan die van de conventionele kleuropbouw. Huisstijlkleuren worden zonder concessies weergegeven. De beelddetaillering blijft behouden, zelfs wanneer er sprake is van een minimale kleurverzadiging.

De basis van Spotless 5 vormt de beeld- en kleursturende software waardoor het - alleen in combinatie met de Staccato rastertechnologie - mogelijk is om met vijf proceskleuren een uitgebreid gamma speciale kleuren te produceren, het aantal haalbare Pantone kleuren in CMYK uit te breiden en bepaalde kleurgebieden in fotos te versterken.
Diverse test- en drukresultaten laten zien welke positieve invloed de vijfde proceskleur heeft op de beeldweergave. Na een grondige beeld- en kleuranalyse wordt er een keuze gemaakt om een van de drie speciale proceskleuren toe te voegen: oranje, groen of paars. Een afbeelding zal door deze vijfde proceskleur aan kracht winnen in de daarvoor gekozen kleurnuances.